Wil je contact met ons, stuur dan even een mailtje naar    
 
 
Wij willen ons even voorstellen:  
 
 
 
download
 
 
 
 
 
 
Ik ben Chikai en sinds 2014 leiding bij de welpen
Iedere opkomst is voor mij weer een leuk feestje  waar iedreen zichzelf mag en kan zijn dat vind ik het mooiste aan scouting.
Het leukste vind ik om met scouting zelf bezig te zijn  Bij de opkomsten voorbereiden en bedenken heb ik al de grootste lol
De spelletjes en het knutselen zijn mij favoriete maar pionieren en kampvuur vind ik ook helemaal te gek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baloe
Ik ben Baloe en sinds 2008 leiding bij de welpen. Iedere opkomst is voor mij weer een feest. Het leukste vind ik om met scouting zelf bezig te zijn, zoals kampvuren, pionieren en primitief eten. En het moet altijd weer net even anders, nog even gekker, of nog uitdagender!
 
Dit jaar neem ik een lekkere lange tijd om uit te rusten en neem ik een winterslaap.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
ikki
Na een heeeeelllleeeee lange slaap (stekelvarkentjes houden namelijk van slapen)
1 keer in de week ben ik wel wakker, en dat is natuurlijk op zaterdagochtend.
Dan schud ik al mijn stekels even recht, en doe ik wat ochtendgymnastiek.
Dat moet ook wel want de spieren moeten natuurlijk wel een beetje soepel zijn als al die enthousiaste lieve jongens weer langskomen.
Ook de stembanden moeten op zaterdagochtend worden gesmeerd, dus voordat de welpen komen zing ik eerst een paar liedjes. (Ik vind ze prachtig mijn buurman vind het ietsjes minder fijn).
Bij de opkomst vind ik het echt heel leuk om killerbal te spelen, lekker hard rennen en schreeuwen.
En natuurlijk vind ik ook knutselen erg leuk, die welpen maken dan ook erg leuke dingen, een regenmeter of een sneeuwbal met glitters.
Ik heb er weer stekelachtig veel zin in dit jaar.
Zo gaaaaaaap nu ga ik weer gauw slapen.
Groetjes van Ikki prikkie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ShereKahn

En ik ben de nieuwste toevoeging aan de Welpenleiding, mijn naam is Shere Khan. Ik ben op ongeveer zeven jaar oude leeftijd begonnen met scouting bij de welpen en heb sindsdien altijd op scouting gezeten. Momenteel ben ik dus leiding bij de welpen, maar ik ben ook explorer, je hebt me waarschijnlijk wel eens eerder gezien dus.


Ik vind het hartstikke leuk om met de opkomsten bezig te zijn en hoop de komende jaren heel veel plezier met jullie te hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
HathiHathi is over gevlogen naar de Verkenners . . .

Hallo welpen! Ik ben Kolonel Hathi.
Mijn dagelijkse werk is toeteren en commanderen zoals je in het filmpje kan zien. En op zaterdag ben ik dan blij om met de welpen bezig te kunnen zijn.

I
n een andere wereld zijn waar we allemaal leuke dingen doen. Iedere week doen we iets anders, maar altijd wel iets van sport, spel, knutselen, lopen, fietsen, zwemmen, pionieren, fikkie stoken. Dat is trouwens een favoriete bezigheid van Hathi: fikkie stoken. Want dan kan je brooddeeg om het uiteinde van een stok wikkelen en dan je eigen verse broodje bakken. Lekker met door de welpen zelfgemaakte appel-aarbeien sjem... Hmmm... En wat dacht je van een spekkie zacht laten worden boven het vuur?

J
e kan wel raden wat Hathi het liefste doet: eten! Tijdens het zomerkamp hebben de welpen zelf tortillas gemaakt. Met sla, komkommer, tomaat, paprika, creme fraise, en tacosaus. En het gehakt werd gebakken op een vuurtje dat uit een boomstam kwam! Dat noemen we overigens een Zweedse fakkel. Tijdens een opkomst waar ook de vaders bij waren hebben we op die manier hamburgers gemaakt. Het maakt Hathi allemaal niet uit, als er maar gegeten kan worden!

E
n Hathi weet nog dat de welpen zelf patat hebben gemaakt: schillen, wassen en dan snijden met een patatsnijder. En Hathi ging ze bakken. En in plaats van een bord gooide Hathi ze zo op tafel! Huppakee, mayo en ketchup werd zo op de tafel gespoten. En dan allemaal van de tafel eten. Dat was cool!
En wat dacht je van een keer dat we de geschiedenis in gingen en in de middeleeuwen terecht kwamen? Toen gingen we echt middeleeuws eten: grote hele broden op tafel, hele kaas, hele bakken met pap, en hele pannen met erwtensoep, spek, roggebrood, hele gerookte makrelen, chocopasta voor de zoetekauwers. En dan eten met je vingers natuurlijk!