Wie zijn de Welpen?

Welpen (jongens 7-11 jaar)

 De welpen zijn jongens van 7 tot 11 jaar die elke dinsdag(18.30-20.00uur) of zaterdag (9.30-11.30uur) bijeenkomen op het scoutinggebouw van Martin Luther King in Hoorn. Bij de welpen spelen we spelletjes en leren we de kinderen allerlei basisvaardigheden die zowel in het dagelijks leven als in de vervolggroepen van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan (primitief) koken, EHBO, knopen leggen/pionieren, het veilig gebruiken van een zakmes en vuur maken.

 

Bij iedere opkomst proberen we spelenderwijs zoveel mogelijk te leren aan de kinderen. De ene keer bouwen we een vlot en de andere keer maken we een eigen vuur. Bij mooi weer spelen we spelletjes zoals: levend stratego, flessenvoetbal en omgekeerd verstoppertje. Als het weer het niet toelaat zijn we lekker creatief bezig en knutselen we dingen zoals een vogelnestkastje of een knopenbordje.


Elk seizoen hebben we een aantal thema`s, dit zijn er meestal een stuk of 3. Deze thema`s zijn voornamelijk vastgelegd door Scouting Nederland, welk thema we doen kiest de leiding. Aan het einde van de periode krijgen de welpen een insigne die op je scouting uniform gezet moet worden.

 

De welpenleiding bestaat momenteel uit zes vrijwilligers die of op zaterdag of op dinsdag de opkomsten draaien. Naast de reguliere opkomsten hebben we ook nog twee keer in het seizoen een weekend (vrijdagavond tot zaterdag-/zondagmiddag) en is er in de eerste week van de zomervakantie een scoutingkamp op één van de terreinen van Scouting Nederland.

 

Wil je een keer komen kijken of heeft u een vraag of opmerking? Mail dan naar:

 

Groetjes, Ikki, Kaa, Baloe, Lowie, Akela en Rama (leiding heeft namen uit het Jungleboek)

P.S. Het kan zijn dat als je je aanmeldt, er een wachtlijst is óf dat er 1 van de 2 groepen vol zit.