Wij zijn een leuke meidengroep in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. 
Op de woensdagavond van 18:30 tot 20:30 komen wij bij elkaar voor een leuke gezellige opkomst.

Onze gidsengroep valt onder de speltak ‘scouts’, net zoals de verkenners. Dat zijn de jongens van 11 tot 15 jaar.

 scouts    

 

Ben jij opzoek naar een nieuwe hobby, leuke uitdagingen, of gewoon gezelligheid? Dan zijn wij vast wat voor jou!

Wij doen allerlei verschillende leuke gave dingen zoals: leuke teamspelen, (primitief) vuur maken waar we daarna een lekkere marshmallow boven roosteren, een gave tocht lopen of een avond dropping ergens in een bos. Of met touw en pionierpalen grote objecten knopen als een wip of schommel.
Wij zijn ook vaak ergens in een bos te vinden voor gaaf bosspel, maar we doen ook wel een rustig programma als iets lekker bakken of koken, of iets leuks knutselen of gewoon lekker met elkaar kletsen.
Oftewel: teveel om op te noemen!


Naast onze standaard opkomsten gaan we nog een aantal keer per jaar op weekendkamp. Dit kan in een gebouw zijn, of lekker in de natuur in een tent. Tijdens zo’n kamp leren de meiden om in groepjes samen te werken: om bijvoorbeeld een tent op te zetten, of een keuken te bouwen waar ze dan ook zelf aan moeten koken en eten. Naast het samenwerken doen we ook leuke spellen, of een grote activiteit als kanoën of klimmen. Elk weekend is weer anders en super gezellig!

Het hoogtepunt voor vele meiden is toch wel: het zomerkamp. In de eerste week van de schoolvakantie gaan we samen met de verkenners een week op kamp op een groot kampeerterrein. De week zit bomvol leuke en uitdagende activiteiten zoals een hike lopen, kano varen, een dagje naar een dierentuin of pretpark, een dropping, primitief vuur maken en koken, zwemmen, vlotvaren, een dagje naar een stad, bonte avond bij het kampvuur, contact maken met andere groepen, en nog veel meer.

 

Wil je een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk!

Stuur dan even een mailtje naar: