Wilde ideeën? Grootse plannen? Verborgen talenten?

Bij de Explorers kun je aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Explorers is de verzamelnaam voor jongens en meiden tussen de 15 en de 18 jaar.

Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Niets is onmogelijk.

 

Maar, plannen maken is één, samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje.

 

 De taken worden verdeeld. Ieder speelt z'n eigen rol in het team. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Maar Explorer ben je niet vrijblijvend. Je hebt respect voor jezelf en voor anderen. Je wilt leren van alle culturen in de wereld. In binnen- en buitenland. Je bent tenslotte lid van een internationale vereniging. Als Explorer heb je trouwens ook respect voor je natuurlijke omgeving. Logisch eigenlijk. Geen beter leven dan buitenleven. En daar moet je zuinig op zijn.

Explorers hebben het zelf voor 't zeggen. Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goede reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden.

Denk je dat je dit aan kan ? Denk je dat je deze uitdaging aan durft ?

Wordt dan lid van de Explorers van de Martin Luther King Groep !!

Wanneer : vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
teamleider : Danielle Faber (Tel: 06-51366980,