Wij zijn de bevers van Scouting Martin Luther King.

Ben je tussen de 5 en 7 jaar en lijkt het je leuk om bij de bevers te komen? Lees dan maar snel verder!

Bekijk ook gerust het programma, zo kun je goed zien welke verschillende  dingen we allemaal doen tijdens de opkomsten..

 

 
Leeftijd
De bevers zijn de jongste speltak van Scouting Nederland. Het is een gemengde speltak met jongens en meisjes. Als je bijna vijf bent, ben je welkom bij de bevers. Wanneer je aan het begin van het seizoen/schooljaar 7 jaar bent en minimaal in groep 4 zit, kun je doorstromen naar de volgende speltak: de welpen voor de jongens en de kabouters voor de meisjes.
 
Wanneer en waar?
Op zaterdag hebben de Bevers opkomst van 09.30-11.30 uur. De opkomsten vinden plaats in en rondom ons scoutinggebouw aan het Mandelapark in Hoorn. Af en toe maken we een leuk uitstapje. Dit wordt dan tijdig via de mail, ouderapp of Facebook aan de ouders/verzorgers doorgegeven.

Wat doen we zoal tijdens de opkomsten?

Om een paar voorbeelden te noemen: verschillende spelletjes, binnen en buiten, knutselen, timmeren, hutten bouwen, waterspelletjes, koken, bakken, verkleden, kampvuur en nog heel veel meer! Een paar keer per jaar hebben we een bijzondere opkomst dan gaan we bijvoorbeeld naar de Speelhoorn, Mak Blokweer of het Boezelbos. Zodra het mooi weer is, zijn we meestal buiten te vinden want buiten spelen is natuurlijk veel leuker dan binnen spelen. 

Op kamp

Bij scouting horen natuurlijk kampen dus ook de bevers gaan met z’n allen op kamp. Bevers zijn vaak nog niet gewend aan het logeren met leeftijdgenootjes, daarom wordt dit gedurende het seizoen langzaam opgebouwd. De bevers hebben minimaal twee keer per seizoen een weekend. Tijdens de weekenden blijven de bevers een nachtje slapen in ons eigen scoutinggebouw. Een weekend is van zaterdagmorgen 09.30 uur tot zondagmorgen 11.30 uur. Als afsluiting van het seizoen gaan we op zomerkamp. We gaan dan drie nachtjes slapen in een clubhuis van een andere scoutinggroep of in een huis op een scoutinglabelterrein. Het zomerkamp is altijd in de eerste week van de zomervakantie van de basisscholen. 

Dorp Hotsjietonia

Natuurlijk kunnen we nog een beetje met jullie fantasie spelen. We volgen dan ook het themaverhaal dat door Scouting Nederland is ontwikkeld voor bevers. Het dorp Hotsjietonia biedt veel mogelijkheden voor uitdagende scoutingactiviteiten. 

Hotsjietonia wordt onder andere bewoond door Stanley Stekker, Steven Stroom, Fleur Kleur, Keet Kleur, Rebbel, Professor Plof en Rozemarijn. De figuren hebben allemaal een duidelijk karakter en zijn menselijk. Elke figuur heeft zijn of haar favoriete spellen en activiteiten om te doen. Een ander herkenbaar element in het thema is dat het zich afspeelt in een realistische wereld, duidelijk verzonnen maar dicht genoeg bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. 

Het Bevermotto is: Wat bevers doen, doen we samen!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken voor de bevers van de Martin Luther King. Kom je ook een keertje meespelen? Stuur dan een e-mailbericht naar onderstaand e-mailadres. Je mag 4x komen kijken voordat je besluit lid te worden van de vereniging. 

Facebook:  Droomkolonie