Wie zijn de bevers?

De Bevers zijn bij scouting de jongste leden van de groep. Vanaf 5 jaar mag je Bever worden. Als je net lid bent geworden dan wordt er een opkomst gepland waarbij je wordt geïnstalleerd. Vanaf dat moment mag je de scoutfit aan. Voor de bevers is dit een rode blouse en blauwe (spijker)broek en de groepsdas met dasring. De groepsdas is voor iedereen van onze scouting groep hetzelfde. De kleur van de blouse hoort bij de leeftijdsgroep.

 

 
Wat doen de Bevers?
De leiders van de Bevers spelen mee. De één speelt Stanley, de ander Vlerk of Noa. Weer een ander is Rozemarijn of professor Plof. Allemaal hebben ze hun eigen talenten.
Bevers spelen niet alleen met Stuiter en zijn vrienden, maar ook met elkaar. Net als bij oudere Scouts kennen Bevers hun eigen gebruiken. Ze worden Bevermanieren genoemd. Bevermanieren ligger echter niet vast. Ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren Bevers spelenderwijs samen te werken.

De bevers spelen samen met Stuiter bij de inwoners van Hotsjietonia. Dit uitgewerkte spel in een fantasiewereld is gebaseerd op de spelvisie van Scouting Nederland

Alle inwoners hebben een aantal speciale talenten die liggen binnen minimaal één van de acht activiteitengebieden die Scouting Nederland voor alle speltakken heeft gedefinieerd. Dit zijn Sport & Spel, Internationaal, Buitenleven, Uitdagende scoutingtechnieken, Expressie, Identiteit, Samenleving en Veilig & Gezond.

Al deze gebieden komen terug in het dorp.

Door met alle inwoners te spelen kunnen de bevers hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen.


Je vindt ons ook op Facebook onder Droom Kolonie
Wanneer : zaterdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur.
Teamleider : Marianne Kleijwegt.