Augustus 2022
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Scoutinggroep Martin Luther King uit Hoorn

 
Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.
 
Leuk dat u onze site bezoekt. Hier vindt u informatie over onze opkomsten, de verschillende speltakken, maar ook voor verhuur. Daarnaast leest u allerlei nieuws over onze groep. 
Onze groep bestaat al ruim 40 jaar en we hebben ons gebouw in het Mandelapark in de Kersenboogerd (bij de Gording). Met zo'n 150 leden zijn we de grootste scoutinggroep van Hoorn en we zijn nog steeds groeiende!
Bij speltakken leest u meer over het spel en de leiding. Om een indruk te krijgen van wat we zoal allemaal doen, wordt u verwezen naar de facebook pagina's van de verschillende speltakken. Voor sommige speltakken is er mogelijk een wachtlijst, maar bij de bevers (5-7 jaar) is er nog ruimte genoeg! Uw kind mag altijd 4 keer komen kijken om te zien of hij/zij het wel leuk vindt. Daarna beslist u of hij/zij lid wordt van de groep.
 
Misschien is scouting wel iets voor uw kind, of misschien u zelf wel. Samen spelen, respect voor elkaar en de natuur zijn waarden die scouting belangrijk vindt. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Kijk gerust op onze site rond. Heeft u vragen, mail ons dan. 
De meeste mensen vinden scouting positief, maar wat is scouting precies?
Belangrijk om te weten is dat kinderen die bij de voetbal of hockey reserve staan bij Scouting gewoon mee doen !!!
 
 
Scouting is de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Ruim 100.000 leden beleven elke week een heerlijke opkomst en genieten van de vele kampen.
Maar wat doe je zoal bij scouting?

Bij scouting doe je van alles! Dat kan een spel zijn (trefbal, vlag veroveren), maar ook ben je bezig met een kampvuur maken, pionieren of een stoere GPS-tocht lopen. Maar ook ben je creatief bezig. Als je lid ben van scouting dan ben je een SCOUT. De letters van het woord SCOUTS beschrijven heel mooi van wat je doet met scouting en waar scouting voor staat:

  • De S staat voor Samen; Samen stappen we met veel plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
  • De C staat voor Code; Code en Traditie zijn onze basis, de wet en belofte onze waarde.
  • De O staat voor Outdoor; Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
  • De U staat voor UItdaging; Uitdaging zoeken we in alles om onszelf zo te ontwikkelen tot zelfstandige scouts.
  • De T staat voor Teamgevoel; Teamgevoel haalt het beste uit onszelf, daarom zijn we trots op elkaar.
  • De S staat voor Spel; Spel en Creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te ontdekken.

Veel plezier met je kennismaking met onze groep. Heb je vragen dan kun je die altijd stellen. Stuur een mailtje naar voorzitter(apestaartje)martin-luther-king.nl.